Eric Schoones | tekstschrijver/publicist

Over duurzaam

Ik woon op een flinke steenworp afstand van De Kleine Aarde, waar enkele decennia lang pioniers op het gebied van duurzaamheid werkten. Toen ik gevraagd werd om te schrijven voor het tijdschrift van De Kleine Aarde, werd ik, met name ook door de samenwerking met Jan Juffermans, geïnfecteerd met het milieu-virus.

 

Voor het tijdschrift van De Kleine Aarde schreef ik tussen 2004 en 2011 tientallen artikelen, reportages en interviews met bekende Nederlanders, de de basis voor mijn eerste boek Een te grote kist bananen.

Op de pagina boeken informatie over de boeken die ik over duurzaamheid schrijf, hieronder een overzicht van enkele andere projecten.


CIRKELSTAD

Voor Cirkelstad, een interessant en innovatief concept, schreef ik een boekje over de duurzame ontwikkelingen op Heijplaat (zie pagina boeken). Deze teksten staan ook op de website van Cirkelstad. In 2017 verschijnt neuwe publicatie met interviews van het college van burgemeester en wethouders van Cirkelstad.

DE FAUNABESCHERMING

Sinds november 2016 ben ik eindredacteur van het Argus, het tijdschrift van De Faunabescherming.


DE KRANT VAN DE AARDE

In de Krant van de Aarde, in de Woonkrant van november 2016 verscheen mijn eerste bijdrage, een herplaatsing van mijn interview met Ton Willemsen van Tonzon uit Alle Dagen Duurzaam en in de uitgave van december 2016 verscheen mijn interview met Maurits Groen (pag. 8/9) plus een artikel over Houdbare Noten (pag. 11).

NUDGE

Voor duurzaam consumentenplatford Nudge Onder de titel Nudge BestPractice maakte ik samen met Thirza Monster een aantal portretten van duurzame bedrijven: Yumeko en Interface.

BRABANTS DAGBLAD, TRANSITION TOWN BOXTEL, NIEUWE LEIDERS, GENOEG, NIEUWE LEIDERS
Een artikel over Idealisten en een aantal mini-interviews, werd t.g.v. Duurzame Dinsdag, 6 september 2011 gepubliceerd in een gezamenlijke bijlage van het Brabants Dagblad en het Eindhovens Dagblad.

Interviews over duurzaamheid, gemaakt in opdracht van Lokale Agenda en Transition Town Boxtel, onder de titel 'Boxtel duurzaam, wat doe je?' gepubliceerd in weekblad Brabants Centrum.

Voor Nieuwe Leiders, een tijdschrift over servant leadership, maakte ik een aantal interviews en schreef ik een beschouwing over The Music Paradigm, een bijzondere workshop over leiderschap.

Voor Genoeg, hét tijdschrift over duurzaam leven, met minder spullen, meer kwaliteit, minder gedoe en meer tijd, maakte ik o.a. een interview met filosoof Joep Dohmen. 

Op uitnodiging van De Groene Kamer uit Tilburg maakte ik in het kader van de Week van de Biodiversiteit 2010 en 2011 een expositie.