Eric Schoones | tekstschrijver/publicist

Tussen sturen en volgen


'Wantrouw elke drijfveer tot schrijven, behalve de vreugde van het formuleren.'
Godfried Bomans 

BIO ERIC SCHOONES ENGLISH

 

Tussen sturen en volgen, dat is voor mij het fascinerende in het creatieve proces van het schrijven, een goede tekst schrijft ook zichzelf. 

Ik ben nu vooral actief als hoofdredacteur van PIANIST, Nederlandstalige editie en Duitstalige editie.

In september 2017 verscheen mijn laatste boek: Walking up the Mountain Track, over zen en musiceren en momenteel (najaar 2019) werk ik in opdracht van Anne-Marie Rakhorst aan mijn zevende boek, deze keer over de stad en de Sustainable Development Goals.
Lees verder onder de tabjes hierboven over de boeken en verschillende projecten.

Ik studeerde muziekwetenschap aan de Rijksuniversiteit Utrecht en piano bij Jacques De Tiège aan Fontys Hogescholen in Tilburg. Sinds 1986 ben ik actief als publicist, voornamelijk over muziek en over duurzaamheid, circulaire economie etc. Daarnaast geef ik workshops, lezingen, maak deel uit van jury's bij pianoconcoursen enz. En in Houdbare Noten leg ik samen met Sofie Dhondt de circulaire economie uit in muziek.

In het verleden begeleidde ik de euritmielessen aan de Vrije School in Den Bosch, speelde salonmuziek met musici uit de philharmonie zuidnederland, was impresario met een eigen bureau, deed pr voor Opera Trionfo, formeerde orkesten uit freelancers voor The Music Paradigm en maakte radioprogramma’s voor de Concertzender.


update: september 2019